Category Type, Eye Area, Health and Beauty, Lines & Wrinkles, Prevention & Protection, Signs of Aging, Skin Care, Skin Concern

Cele mai intalnite probleme legate de aspectul pielii sunt liniile fine si riduri

Riduri, cute, santuri sau oricum le-am denumi, sunt parte integranta a procesului de imbatranire.

Ce determina aparitia ridurilor?

Pe masura ce imbatranim, pielea se subtiaza si nu mai este la fel de supla, in timp ce capacitatea de autoprotejare se diminueaza. Incepand cu fumatul si continuand cu expunerea la razele solare, chiar si zambitul sunt unele din cauzele care pot determina aparitia ridurilor. Chiar daca le percepeti ca pe semne ale imbatranirii sau ca pe „pietre de temelie” a anilor ce au trecut peste dumneavoastra, ridurile exprima cine suntem si cine am fost, insa cu toate acestea majoritatea dintre noi prefera sa aibe cat mai putine.

Cum putem preveni aparitia ridurilor?

Ridurile afecteaza pe toata lumea pe masura ce se avanseaza in varsta, insa cum si unde apar depinde doar de fiecare. Limitarea expunerii la soare, sau purtarea de haine cu maneci lungi si palarie cand iesiti afara sunt printre metodele eficiente de preventie si de a va pastra tenul tanar pentru ceva mai mult timp. Importanta utilizarii unei creme cu factor de protectie solara, cum este produsul nostru premiat Nu-Derm® Sun Shield Matte Broad Spectrum SPF 50, nu poate trece neobservata in lupta impotriva semnelor imbatranirii de-a lungul timpului.
Pielea uscata, adesea accentuata de expunerea la lumina soarelui, poate face ridurile aparute sa fie mai proeminente.Pastrati un obicei in purtarea dupa dumneavoastra a unei sticle de apa din care sa beti constant. Puteti stoarce in aceasta lime, lamaie sau chiar portocala, pentru o aroma si o doza concentrata de vitamina C.

Ce pot face pentru a scapa de riduri?

Din nefericire, ridurile sunt parte din viata noastra. In loc sa purtam un razboi obositor impotriva acestora, va sugeram ca in fiecare dimineata sa incepeti cu ceva ce puteti controla intr-adevar, un mic truc care ajuta la fermitatea si aspectul pielii. Umpleti un vas cu apa rece si cuburi de gheata, si scufundati fata in aceasta pentru 5 pana la 10 secunde. Facand acest lucru, veti reduce aparitia porilor si puteti reduce pungile de sub ochi. Dupa aceasta procedura, masati fata timp de 10 minute pentru a stimula fermitartea celulelor tenului. Hidratarea mentine proprietatile de catifelare a tenului, asa ca urmati aceasta procedura in fiecare dimineata.

Inainte de culcare, va recomandam utilizarea unui produs special creat pentru zona ochilor, Obagi ELASTIderm® Eye Cream, pentru a diminua aparitia liniilor fine precum si a ridurilor din zona ochilor. Un umidificator si un somn bun pot face minuni, pot face ca efectele stresului din timpul zilei sa nu lase semne pe tenul dumneavoastra.

Asa cum ati ghicit, secretul unui ten fara defecte depinde doar de dumneavoastra : rutina dumneavoastra, abilitatea de a ramane tanar la interior si alegerile dumneavoastra sunt cateva din lucrurile fiecarei realizari. Protejati-va si puteti pastra stralucirea dumneavoastra naturala prin adaugarea acestui ritual zilnic.

Referinte:

1. Proceduri cosmetice pentru riduri. WebMD Web site.
http://www.webmd.com/healthy-beauty/cosmetic-procedures-wrinkles. Accessed March 13, 2013.

2. Interziceti aparitia pungilor sub ochi. WebMD Web site.
http://www.webmd.com/healthy-beauty/features/banish-the-bags-under-your-eyes?page=2. Accessed March 26, 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *